UGAL

Odată cu venirea Sărbătorilor de Crăciun, nu toată lumea se poate bucura în aceeași măsură de acestea, din diverse motive. O parte dintre  persoanele ce nu pot fi alături de cei dragi sunt pacienții din spitale care, pe lângă medicamente, mai au nevoie și de sânge.
 
Astfel, Serviciul de Relații Internaționale și Interinstituționale din cadrul Universității face un apel către angajați și către cei interesați și apți din punct de vedere medical, să se prezinte pe data de 20 decembrie, între orele 5.30 – 7.15, la Centrul de Transfuzii din Galați (Strada Regiment 11 Siret 48 A), să facem cadou un „săculeț roșu”.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează marți, 17 decembrie 2019, între orele 14,00 și 16,00, în holul sediului din strada Domnească nr. 47, Sărbătoarea Crăciunului, un spectacol dedicat angajaților instituției academice și copiilor acestora (cu vârsta de până la 14 ani).

Programul va cuprinde colinde interpretate de corul Facultății de Arte și corul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie – Departamentul Teologie. Invitați speciali în cadrul Sărbătorii Crăciunului vor fi membrii Ansamblului de colindători Moșoaiele din comuna Luncavița, județul Tulcea.


În urma alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, desfășurate în data de 10.12.2019, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 669, din care:
- 292 voturi pentru domnul prof. dr. Ion Cordoneanu;
- 377 voturi pentru domnul prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu.


Acest proiect are drept scop redimensionarea expertizei academice în contextul vecinătății estice a României, în special în relația cu Republica Moldova și Ucraina. Creșterea vizibilității la nivel internațional a problemelor regionale și o înțelegere a acestora la nivel politic și strategic, identificarea pozițiilor și a intereselor naționale pe termen lung sunt elemente sine qua non în formularea unui discurs politic coerent la nivel național și regional.


Studenții anului II ai Facultății de Arte, departamentul Teatru și Artele spectacolului, au organizat astăzi un eveniment inedit, în cadrul disciplinei Atelier de Creație, intitulat „Teatru în spații neconvenționale-Orașul prinde viață prin TEATRU!”. Unul dintre obiectivele pedagogice specifice Artei Actorului în anul II de studiu este de a provoca studentul-actor să iasă din ascundere, din zona lui de confort și să devină curajos și creativ.


Alegerile se desfășoară după următorul program: 10 decembrie 2019 – Turul I de scrutin, în intervalul orar 8.00 - 20.00. Secțiile de votare vor fi organizate în următoarele locații: Secția de votare nr. 1 (Campusul Științei) - Galați, str. Domnească nr. 111, corp A, Aripa AS - parter sala AS 004 (pentru cadrele didactice și studenții facultăților cu sediul în Galați); Secția de Votare nr. 2 (Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila) - Brăila, str. Călărași nr. 29, Sala de lectură - etaj 1 (pentru cadrele didactice și studenții Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila).


Sunteți student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și aveți dificultăți la seminarul de franceză? Sau pur și simplu doriți să învățați o nouă limbă străină? Sunteți invitat la cursul gratuit de franceză pentru începători (nivel introductiv A1 conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine) ce va avea loc în fiecare marți, ora 18.00, la Facultatea de Litere, în sala AS210.


Pe data de 7 decembrie va avea loc inaugurarea Studioului de Operă „Leonard", un proiect îndrăzneț realizat de echipa Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard", în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - Facultatea de Arte, instituție ce reprezintă o pepinieră de tinere talente, care de câțiva ani au început să se afirme pe scena Teatrului gălățean.


Miercuri, 4 decembrie 2019, a avut loc Conferința de deschidere a proiectului Erasmus+ ”GAMification tEcniqueS for entrepreneurial vet Teachers – GAMEST”.

Obiectivul proiectului este promovarea tehnicilor de predare de înaltă calitate și inovatoare bazate pe aplicarea strategiilor de gamificare, perioada de implementare fiind 1.12.2019 - 31.10.2021, iar valoarea de 154.282 de euro.


Concursul Danube Growth Initiative se află la al doilea eveniment maraton pentru Galați (https://dgi-bluact.ro/inscrieri/). Pe 12 decembrie, începând cu ora 9.30, la Universitatea Danubius, va avea loc al doilea hackaton la care sunt așteptați toți cei care doresc să își pună în aplicare ideile de afaceri în domenii aparținând economiei albastre (protecția mediului, industria alimentară și alimentație publică, turism, IT, naval).